top of page

Klaar met stress door kritiek


Voordat ik de mindfulness training gevolgd had, zou ik van dit soort dingen, boze mensen en kritiek stress krijgen. Nu kan ik heel erg bij mezelf blijven. En echt luisteren wat iemand zegt.

Laatst nog, na het versturen van mijn nieuwsbrief ontving ik een mail vol onbegrip over de keuze voor een afbeelding die ik had gebruikt. Het ging zo.

Voor de mindfulness training voor 60 plussers zocht ik een passende afbeelding. Ik wilde niet met stokoude mensen aankomen en vond na een intensieve en secure speurtocht een afbeelding van Cowboy Ronald Reagan, simpelweg omdat het een prachtige foto was van een herkenbaar oudere man. Tevreden met het resultaat heb ik de nieuwsbrief vervolgens verstuurd.

Een van mijn lezers Menno vond die keuze onbegrijpelijk. Hij snapte niet dat ik een foto van een overleden president gebruikt om een mindfulness training voor ouderen te promoten.

Ik keek in eerste instantie op van zijn reactie, maar merkte ook snel dat de kritiek die ik kreeg niet naar ‘binnen’ kwam. Waar ik vroeger zou gaan twijfelen over wat ‘alle andere lezers wel niet van mij zouden denken’ en ‘dat ik maar beter kan stoppen met waar ik mee bezig ben’, voelde het nu alsof ik er van een afstandje naar keek.

Ik bleef echt bij mezelf en las oprecht geïnteresseerd wat hij schreef. Ondanks mijn zorgvuldige zoektocht had ik er geen moment bij stilgestaan dat lezers het zo kunnen opvatten. Het voelde prima om dit uit te spreken en hem mijn excuses aan te bieden.

Ben jij ook iemand die erg bezig is met wat anderen van je vinden en wil je voldoen aan alle verwachtingen, en ben je daar klaar mee?

Geef je dan nu op voor mindfulness en werk actief aan:

  • Bij jezelf blijven in tijden van kritiek of stress

  • Je grenzen aanvoelen en serieus nemen

  • Meer vertrouwen op jezelf

  • Meer geduld en minder streng zijn voor jezelf

Wil je meer weten of meedoen? Geef je dan nu op voor het GRATIS Kennismakingsgesprek contact@sandraschoonhagen.com

Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page