4 waardevolle tips voor Ontspannen Feestdagen


Ontdek hoe je op een ontspannen manier en zonder stress de feestdagen doorbrengt!

Geen zin in kerststress dit jaar? Maar de feestdagen ontspannen doorbrengen met behoud van jouw innerlijke balans? Jouw innerlijke balans die aangeeft hoe jij je nu werkelijk voelt en weet wat je nodig hebt. Soms is het op deze dagen lastig om daarop te vertrouwen en die weg te volgen. Toch is het absoluut mogelijk!

Voordat ik aan mindfulness begon kon het bij mij niet snel genoeg januari zijn. Na kerst was ik vaak chagrijnig en had ik pijn in mijn buik. Inmiddels weet ik dat het alles te maken heeft met WEERSTAND. Weerstand voor überhaupt de KERST en weerstand voor mijn gevoelens die ik niet mocht hebben.

Nu ik dagelijks met meer aandacht leef realiseer ik mij dat dat deze dagen erbij horenen beleef ik ze met een ontspannen en geïnteresseerde open houding. Dit betekent dat ik mij niet laat leiden door de klok of verwachtingen maar écht aanwezig ben. En dat houdt mij in balans. Ik kan nu echt genieten van de feestdagen!

De belangrijkste tips heb ik voor jou samengebracht in onderstaande Top 4. Hiermee ontdek je hoe jij met behoud van jouw innerlijke balans tegemoet kunt komen aan alle verwachtingen tijdens de feestdagen. Zo ervaar je tijdens én na afloop dat er minder vermoeidheid is, je hebt genoten en je zelfvertrouwen nog piekfijn overeind is!

Waarom innerlijke balans belangrijk is tijdens de feestdagen

Vaak richten we ons tijdens de feestdagen op de verwachtingen van anderen en stellen we onze eigen wensen en behoeften bij. Het is een mooi gegeven om te luisteren naar ieders wensen, maar je focus té veel op anderen richten betekent soms dat je opzij schuift wat jou energie geeft.
Wanneer je opzij schuift wat jou energie geeft, raakt jouw balans zoek. Je laat je meevoeren door de stroom en raakt jezelf een beetje kwijt. Het voeden van jouw innerlijke balans zorgt ervoor dat je dingen doet waar je energie van krijgt en beter aanvoelt wat je nodig hebt. Er is niets mis mee om daar naar te luisteren!

Waar gaat dit artikel over?
Dit artikel helpt je om meer bij jezelf te blijven tijdens de feestdagen. Je zelfvertrouwen en innerlijke balans blijven in stand en je ontdekt hoe je in hectische of lastige situaties een moment van rust neemt. Je leert voelen wat je van moment tot moment nodig hebt waardoor de feestdagen veranderen van een energie-'vretend' feest naar eenontspannen leuke happening!

Voordat we gaan beginnen

Naast onderstaande beschrijving is het altijd prettig om de tips praktisch bij de hand te hebben. Wanneer je je inschrijft op onze maandelijkse inspiratiebrief kun je direct deze '4 waardevolle tips voor Ontspannen Feestdagen' GRATIS als pdf downloaden.

Tip 1: Ga voorbereid en vol vertrouwen een gesprek aan

Wanneer je merkt dat je tijdens de feestdagen overrompeld wordt door vragen van anderen. Wanneer je merkt dat je meer vertelt dan eigenlijk goed voor je is (dit merk je meestal pas later), dan is het raadzaam je voor te bereiden. Heel eenvoudig door jezelf de volgende vragen te stellen: Wie zie je tijdens de feestdagen? Welke vragen kun je verwachten? Wat vertel je wel en wat vertel je niet en Welke vragen ga jij stellen? (maak er desnoods een notitie van)
Zo ontdek je waar jouw grenzen liggen, stel je je assertief en daadkrachtig op en ga jevol vertrouwen het gesprek aan.
Doordat je NIETS zomaar ‘weggeeft’ blijf je volledig bij jezelf. Een prachtig instrument om jouw innerlijke balans op peil te houden!

Tip 2: Reageer vanuit je beste IK na een korte meditatie

Een korte meditatie op een hectisch of lastig moment helpt je om uit de drukte te stappen en bij jezelf te komen. Met de aandacht bij jezelf kun je reageren vanuit een bewuste keuze. Een keuze die uitgaat van wat jij op dat moment nodig hebt, waar jij op dat moment volledig achter staat.
De meditatie hoeft niet langer dan een paar minuten te duren.
Stap 1: Breng je aandacht naar dit moment.
  • Welke gedachten zijn er op dit moment?

  • Welke lichamelijke sensaties voel je op dit moment?

  • Welke emoties zijn er op dit moment?

​​
Neem notie van je ervaringen. Het hoeft niet anders dan dat het nu is.
Stap 2: Breng je volledige aandacht naar je ademhaling.
  • Volg de beweging van de ademhaling

Stap 3: Breng je aandacht naar je gehele lichaam, je gezichtsexpressie en je houding.
Stap 4: Vraag jezelf af: Wat heb ik op dit moment nodig? Hoe kan ik op dit moment het beste voor mezelf zorgen? (laat het antwoord van binnenuit komen)
Het helpt om deze oefening voor de feestdagen dagelijks een paar keer te oefenen.
Tip 3: De kracht van JA en positief denken
​​Speel er eens mee. Wat gebeurd er met je gevoel en emotie als je op alles wat je tegen komt innerlijk NEE zegt? En dan het omgekeerde. Wat gebeurd er als je innerlijk JA zegt?
'de kracht van positief denken is enorm'
En dat is goed nieuws, want daar kun je zelf voor kiezen! Wanneer je merkt dat je aan het ‘doemdenken’ bent, lach daar dan simpelweg naar en draai het om.
Zo verlies je geen onnodige energie en kun je de feestdagen met vertrouwen, innerlijke balans en op een ontspannen manier beleven.

Tip 4: Geef je energiebarometer een positieve impuls

​​​​​​​​​​​​​​​Maak de feestdagen tot een happening die jouw energiebarometer doet stijgen! Je doet dit heel eenvoudig. Simpelweg door de feestdagen en de activiteiten die je onderneemt op een andere manier te benaderen.
o Vertraag en neem de tijd o Heb aandacht voor datgene wat je doet o Weet dat de feestdagen erbij horen
Wanneer je de feestdagen op deze manier benaderd ervaar je al een enorm verlichtend gevoel. Het vermindert de vermoeidheid en houdt je lichaam en geest in balans.

Extra Tip

Het leven en daarmee ook de feestdagen bestaat uit prettige en minder prettige momenten. Je hiertegen verzetten kost energie en je lost er niets mee op. Meer behulpzaam is het om te aanvaarden dat deze gevoelens en emoties er nu eenmaal zijn. Dat geeft pas echt rust!

Extra bonus

Wil jij deze 4 tips voor Ontspannen Feestdagen nog eens rustig nalezen? Download de pdf versie '4 waardevolle Tips voor Ontspannen Feestdagen' en ontvang onze maandelijkse inspiratiebrief.
​Tot slot

Het gedachtegoed van de meeste tips heeft haar grondslag in mindfulness. Een training waarin mensen ontdekken hoe zij beter aanvoelen wat ze nodig hebben. En leren hoe zij dit op een bewuste manier tot uiting kunnen brengen bij vrienden en familie. Heel eenvoudig ontdekken zij dat beter luisteren naar hun eigen gevoelens hen ook meer openstelt voor het aanvoelen van wat anderen nodig hebben.
Wil jij meer tools om in het dagelijks leven
- jezelf meer in evenwicht te voelen
- minder stresss en spanningsklachten te ervaren
- beter voor jezelf en anderen te zorgen
Vraag dan een GRATIS kennismakingsgesprek aan met Sandra. De eerstvolgende training start op dinsdag 21 januari 2020 in Amstelveen. Er zijn nog een paar plekken vrij, meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plek!
​​​​Ik wens je ontspannen feestdagen toe! :-)
AANDACHT. MET EEN OPEN FRISSE BLIK DE WERELD ZIEN.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

ervaringen van deelnemers

'Sandra is een heel compassievolle trainer. Ik geniet van haar kalme en krachtige uitstraling'

 

'Ik ben Sandra dankbaar voor haar professionele aanpak. Hoe zij de theorie overbrengt maakt het helder'

corona maatregelen praktijk

binnen de praktijk, zowel in groepstrainingen als in individuele sessies, wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd - de ruimte wordt na elke sessie gelucht - materialen worden ontsmet - cliënten met corona gerelateerde klachten blijven thuis - online sessies zijn mogelijk

maak direct een afspraak

©2020 Sandra Schoonhagen

BTW NL002168253B62, KvK: 67718817 

Algemene voorwaarden, Privacy Reglement

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
VMBN_logo_categorie_1.png