Herken jouw automatische patronen

Een zwoele zomeravond op vakantie.

Je kent dat wel. Je zit er helemaal klaar voor. Nog even en je ziet de zon in de zee zakken. Het is prachtig, de sfeer, de veranderende kleuren van de lucht. Je herinnert je de zonsondergang van vorig jaar. Ook op vakantie. En deelt deze herinnering met je partner. Ha, weer even op de zonsondergang letten! Een zacht briesje dat voorbij komt. Oei, toch wel fris, straks maar even wat warms aantrekken. Heb ik wel genoeg kleding mee? Waar ligt die groene trui ook alweer? Voordat je er erg in hebt is de zon in de zee gezakt. En hoe het ook ging, al jouw aandacht was bij je koffer en die groene trui. Onze (mentale) zintuiglijke impulsen leiden onze aandacht weg van het huidige moment. Zonder dat we ervoor kiezen vallen we in een automatisch patroon. En dat is jammer. Hierdoor missen we het huidige moment, het enige moment waarin we zijn. Het is interessant om te onderzoeken welke patronen in jouw leven een rol spelen. Voor mij is vermijden een hele grote. Ik heb jarenlang niet willen en kunnen zien dat hoofdpijn echt wel waardevol is om aandacht aan te besteden. Wat dit inzicht mij heeft opgeleverd? Ik luister nu beter naar mijn lichaam, voel mijn grenzen beter aan en doe dingen waar ik echt blij van word. En daar ben ik een leuker mens van geworden. Voor mijzelf en voor anderen. Welke patronen herken jij om niet in het NU te zijn? Wat is het dat jij je oefeningen niet doet of dat je maar door blijft jakkeren ondanks die spanning in je lijf? En ondanks al je goede voornemens? Met mindfulness onderzoek je wat jouw manier is om niet in het huidige moment te zijn. En het mooie nieuws om mee af te sluiten: met beoefening beweegt dit inzicht je moeiteloos naar verandering en zit jij lekkerder in je vel!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

ervaringen van deelnemers

'Sandra is een heel compassievolle trainer. Ik geniet van haar kalme en krachtige uitstraling'

 

'Ik ben Sandra dankbaar voor haar professionele aanpak. Hoe zij de theorie overbrengt maakt het helder'

corona maatregelen praktijk

binnen de praktijk, zowel in groepstrainingen als in individuele sessies, wordt de 1,5 meter afstand gewaarborgd - de ruimte wordt na elke sessie gelucht - materialen worden ontsmet - cliënten met corona gerelateerde klachten blijven thuis - online sessies zijn mogelijk

maak direct een afspraak

©2020 Sandra Schoonhagen

BTW NL002168253B62, KvK: 67718817 

Algemene voorwaarden, Privacy Reglement

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
VMBN_logo_categorie_1.png