Hoezo hooggevoelig? 

Al enkele maanden reis ik tweewekelijks op en neer naar Den Dungen voor de PUUR Kindercoach opleiding. PUUR omdat het speciaal is opgezet voor hooggevoelige mensen.

Nu zag ik mezelf wel als gevoelig, maar hooggevoelig? Het leek mij iets overdreven…

Maar na het lezen van de boeken en het contact met mijn medestudenten viel er wel heel veel op zijn plek: chaos is m’n hoofd als er veel prikkels zijn (geluiden, indrukken), het aanvoelen van andermans stemmingen, de behoefte om soms écht even alleen te zijn, het ‘weten’ wat anderen nodig hebben (hoe behulpzaam in mijn werk!) én slecht tegen cafeïne kunnen!


Als ik ergens energieloos en enorm chagrijnig van word dan is het wel van een normale kop koffie! Bijzonder fijn om te weten dus. Vooral voor mij omgeving ;-)

Ook weet ik nu dat 20% van ons mensen kenmerken van hooggevoeligheid heeft. Dat onze hersens gewoon een beetje anders werken. Waar de meesten van ons een filter hebben waarbij informatie die we niet nodig hebben weg gefilterd worden, missen hooggevoeligen deze filter waardoor veel prikkels tegelijk binnen komen.

En – wat een eyeopener! – dat hooggevoeligen vatbaarder lijken voor (werk-) stress, burn-out, depressie en angst. (Ha, ik zie een link met mindfulness training)

Bijzonder vind ik de afgelopen tijd dat er in mijn praktijk steeds mensen zijn die mij spontaan vertellen dat zij HSP, hoogsensitief of hooggevoelig zijn. Ik zit er steeds met een innerlijke glimlach naar te luisteren. Want wat een herkenning!

En hoe groot het geworstel met hooggevoeligheid ook is (I know!). Hoe fijn is het om dit bij jezelf te herkennen! Dan kun je er namelijk ‘actief’ jouw draai aan geven.
Ontdekken wat je nodig hebt, waar jouw grenzen liggen. Kortom, ontdekken hoe jij het beste voor jezelf kunt zorgen.

Begin april verwacht ik het certificaat PUUR Kindercoach op zak te hebben, dan informeer ik je graag over nieuwe aanvullende activiteiten. Wie weet komen we elkaar dan met jouw zoon of dochter tegen.

Kinderen het vertrouwen geven dat ze mogen zijn wie ze zijn - met alles wat ze meebrengen - dat is mijn passie!

Wil jij nu al weten wat ik als PUUR Kindercoach i.o. voor jouw zoon of dochter kan betekenen?

Neem dan contact met mij op.

Sandra Schoonhagen - mindfulness trainer en coach voor groot en klein in de regio Amstelland